Menü Close

Merkez Nakli (Başka Sicil Müdürlüğü sınırlarından Gebze Sicili Müdürlüğü sınırlarına nakil)

TESCİL BAŞVURULARININ TAMAMI ÖNCE MERSİS SİSTEMİ ÜZERİNDEN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

BAŞVURULAR SİSTEM ÜZERİNDEN ONAYA GÖNDERİLDİKTEN VE TALEP NUMARASI OLUŞTURULDUKTAN SONRA  SİSTEM ÜZERİNDEN ONAY BEKLENMESİNE GEREK YOKTUR.GEREKLİ EVRAKLARLA TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE GELİNMESİ GEREKMEKTEDİR.

TALEP EDİLEN TESCİL İŞLEMİ İLE SİSTEMDEKİ BAŞVURU İÇERİĞİ AYNI OLMASI GEREKMEKTEDİR.

Esas Sözleşmede tüm ortak, yönetim kurulu üyeleri ve müdürlerin ad ve soyadı yanında yerleşim yeri, vatandaşlıkları ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları (yabancı uyrukluların vergi numarası veya yabancılara mahsus kimlik numarası) belirtilecektir.

KARARDA YAZILAN ŞİRKET ADRESİ İLE MERSİS SİSTEMİNİN VERMİŞ OLDUĞU ADRES BİRE BİR AYNI OLMASI GEREKMEKTEDİR.

ADRESİN DOĞRULUĞU AYRICA BELEDİYE / OSB NUMARATAJ BİRİMİNDEN TEYİT EDİLMELİDİR.

1 -Gebze Ticaret Sicil Müdürlüğü´ne hitaben dilekçe (Dilekçe şirketi temsil ve ilzam yetkilileri tarafından imzalanmalı şayet dilekçenin vekaleten imzalanması durumunda vekaletnamenin noter tasdikli aslı veya noter tasdikli sureti ile vekaleten imza atanın noter tasdikli imza beyannamesinin aslı)
2 -Merkezin bağlı bulunduğu Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden Ticaret Sicili Yönetmeliği´nin 111.maddesine göre düzenlenmiş belge (1 asıl )
3 -Odaya kayıt beyannamesi (Ekli) (1 adet)
-Yönetim Kurulu üyelerinin 3 er adet fotoğrafı
5- Genel Kurul Toplantı Tutanağı (1 adet Asıl Noter Tasdikli)  T.T.K 422/2 Toplantı başkanının, Bakanlık temsilcisinin bulunması zorunlu olan toplantılarda Bakanlık temsilcisinin veya tek pay sahipli şirkette hazır bulunan pay sahibinin veya temsilcisinin imzalamadığı toplantı tutanakları geçersizdir.
Esas Sözleşmenin değişen merkez maddesinin yeni şekli tam metin olarak yer almalı ve genel kurulca kabul edilmelidir. Tadil metni genel kurula ek olarak kabul edilirse şirket kaşeli ve toplantı başkanlığınca imzalı olmalıdır (1 nüsha) 
(Hükümet Komiseri katılması durumunda ayrıca hükümet komiserincede imzalanmış olmalıdır)

Bakanlık iznine tabi anonim şirketlerde, ek olarak Bakanlık izin yazısı aslı ve Bakanlık onaylı tadil metni (1 nüsha)

Bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri, tüketici finansmanı ve kart hizmetleri şirketleri, varlık yönetim şirketleri, sigorta şirketleri, anonim şirket şeklinde kurulan holdingler, döviz büfesi işleten şirketler, umumi mağazacılıkla uğraşan şirketler, tarım ürünleri lisanslı depoculuk şirketleri, ürün ihtisas borsası şirketleri, bağımsız denetim şirketleri, gözetim şirketleri, teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri, 28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa tabi şirketler ile serbest bölge kurucusu ve işleticisi şirketlerin kuruluşları ve esas sözleşme değişiklikleri Bakanlığın iznine tabidir. Ancak, kayıtlı sermaye sistemine kabul edilen Sermaye Piyasası Kanununa tabi halka açık anonim şirketlerin kayıtlı sermaye tavanı içinde yapacakları sermaye artışlarında Bakanlık izni aranmaz.

6-Hazirun bulunanlar listesi asıl imzalı

Not: Tek pay sahipli şirketlerde başkanlık oluşturulması ile genel kurul toplantısına katılabilecekler listesinin hazırlanması zorunlu değildir.
7-Hükümet Komiseri katılması durumunda komiser atama yazısının aslı 
8-Genel kurul toplantısı çağrılı ise gündemim ilan edildiği ticaret sicili gazetesi
9- Genel kurul toplantısında yönetim kurulu seçimi var ise ‘Genel Kurul ve Denetçi seçimi’ bölümündeki ek belgeler de eklenmelidir.
11- Genel kurul toplantısına vekaleten katılım var ise genel kurul esasları ile ilgili yönetmeliğe uygun hazırlanmış noter tasdikli vekaletname aslı (BAKANLIK TEMSİLCİSİ KATILAN TOPLANTILAR HARİÇ)

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Esas sözleşme madde tadillerinde (sermaye artırımı, merkez nakli, unvan değişikliği vb. diğer değişen maddeler) mutlaka önce MERSİS sistemine giriş yapılması ve sistemden esas sözleşmenin son haline bakılarak orada oluşan madde ile karardaki maddelerin bire bir aynı olması hususuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde karar ile MERSİS sistemin arasında yazım farklılıkları olması durumunda kararların değişmesi zorunluluğu doğmaktadır.