Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramıyla tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak ve ülke kalkınmasına katkıda bulunulması amacıyla, Gebze Ticaret Odası ve Gebze İŞKUR Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, Gebze’ de 1000 Girişimci adayına KOSGEB “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verilecektir.
Her hafta Pazartesi günleri olmak üzere; 50 kişilik kontenjanlı sınıflarda verilen eğitimler 04 Şubat 2019 tarihinde başlamış olup, 29 Temmuz 2019 tarihine kadar devam edecektir.
32 saatlik Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılıp tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanan girişimciler; KOSGEB tarafından sağlanan “Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” ndan faydalanmaya hak kazanacaklardır. Girişimci adayları için önemli bir fırsat olan “Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” ile adaylar;
- Geleneksel Girişimcilik (Hizmet Sektörü) için; 60 bin TL ye kadar
- İleri Girişimcilik (İmalat Sektörü) için; 360 bin TL ye kadar Hibe alabileceklerdir.
Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’ na başvurmak ise E – Devlet sistemi üzerinden yapılacak olup, başvuru aşamaları aşağıdaki gibidir;
E- DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ:
Arama motoruna “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu” yazılarak açılan sayfada sağ üst köşede bulunan “+ YENİ BAŞVURU” kısmına tıklanacaktır.
Açılan Formda;
İl: Kocaeli
Birim: KOSGEB Kocaeli OSB Müdürlüğü
Tarih: TR İŞKUR tarafından Yazılı Tarihler seçilecek olup,
Adres kısmına ise; “Güzeller Mahallesi” yazılarak başvuru tamamlanacaktır.
Önemli Not: Aynı tarihli eğitimlerin her ikisine de ayrı ayrı başvuru yapılması gerekmekte olup, bu sayede bir sınıfta kontenjan dolması halinde diğer saatlerde uygulanan eğitimden fayda sağlanabilecektir.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER; Gebze Ticaret Odası olarak girişimcilik kavramının yaygınlaşma için sağlanan eğitimlere her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirtti.
ÇİLER, “Ülkemiz girişimcilik konusunda son yıllarda önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bizler de GTO olarak bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Odamızda verilen Girişimcilik Eğitimlerinde ulaştığımız sayı ile, 365 Oda Borsa arasında birinci konumundayız. Verilen kaliteli eğitimler sayesinde, girişimci adaylarımız dışarıdan herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan iş planını yazmayı öğrenerek eğitimlerini tamamlamaktadırlar.
Bir girişimcinin yapacağı işe inanç ve tutkusu varsa, mutlaka bu duyguların peşinden gitmesi gereklidir. Uzun vadede bir iş fikrini hayata geçirmek için ise, potansiyeli olan ve yatırım yapmaya değer büyüklükte bir pazarın varlığından emin olmaları çok önemli. Problemlere çözüm geliştirmekten zevk alanlar, yaratıcılığını kalıplarından kurtularak çıkartmak ve bu yönde yenilikler geliştirmek isteyenler için “Girişimci” olarak kendi işinin sahibi olmak, ideal bir kariyer planlaması olacaktır.”