Menü Close

TEKNOFEST 2020 Kapsamında Ödüllü Teknoloji Yarışmaları Hakkında

2020 yılı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Gaziantep Havalimanı’nda düzenlenecek olup TEKNOFEST’in en önemli ayağını teşkil eden 21 kategoriden oluşan Teknoloji Yarışmalarına başvurular başlamıştır. Ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 Milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacaktır. TEKNOFEST 2020 Gaziantep’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 Milyon TL’nin üzerinde ödüller beklemektedir. TEKNOFEST’e katılım ve Uluslararası Girişim Fuarı’nı ziyaret ücretsiz olup herkese açıktır.

TEKNOFEST 2019 katılım istatistikleri: TEKNOFEST 2019’da Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan Teknoloji Yarışmalarına Türkiye’nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden toplamda 17.373 takım başvuru yapmış olup 2.000’den fazla takım, 50.000 yarışmacı finalist olmaya hak kazanmıştır.

Kategoriler: Bir takım birden fazla yarışmaya başvurabilir. Ancak, katılmak istediği her yarışma için, ayrı ayrı başvuru yapmak zorundadır. Bir takım aynı yarışmada birden fazla kategoriye başvurabilir. Aynı yarışmada farklı kategorilerde yarışmak için, ayrı başvuru yapılması gerekmektedir. Takımda eğitim seviyesi en yüksek takım üyesinin eğitim durumunun takım seviyesi olarak yazılması gerekmektedir. Takımın okulu olarak ise bu takım üyesinin okulu yazılabilir.

Hack Zeugma
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Robotik Yarışmaları
Jet Motor Tasarım Yarışması
Tarım Teknolojileri Yarışması
Robotaksi – Binek Otonom Yarışması
Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları
Uçan Araba Tasarım Yarışması
Roket Yarışması
İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması
İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması
İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması
Model Uydu Yarışması
Sürü İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması
Eğitim Teknolojileri Yarışması
Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması
Akıllı Ulaşım
Helikopter Yarışması
THY Travel Hackathon
World Drone Cup
TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları

Son başvuru tarihi: 28 Şubat 2020, Cuma

İnternet sitesi: https://teknofest.org/index.html

Online başvuru formları: https://teknofest.org/yarismalar.html

Kategoriler

Kategori

Açıklama

Tarihler

Lokasyon

Hack Zeugma

HackZeugma 2020 yarışması, yeteneklerini sergilemek için dünya çapında birçok ülkeden binlerce hacker toplayacak ve hackerların becerileri, dünyanın önde gelen uzmanlarının rehberliğinde hazırlanan gelişmiş gerçek hayattaki siber saldırı senaryoları ile sınırları zorlayacak.
Yarışmaya başvuru tarihleri ve detaylı bilgi  önümüzdeki günlerde ilan edilecektir.

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Robotik Yarışmaları

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile MEB Bakanlığı tarafından Uluslararası MEB Robot Yarışması yapılmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde her yıl farklı bir şehirde düzenlenen 14.Uluslararası MEB Robot Yarışması bu yıl 08 – 09 – 10 Nisan 2020 tarihlerinde  Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları nedeniyle Şanlıurfa’da yapılacaktır.
Kategoriler:

Temalı
Mini Sumo
Çizgi İzleyen( İleri/Temel Seviye)
Robotino
Serbest Proje
Hızlı Çizgi İzleyen
İnsansız Hava Aracı (Mini Drone)
Labirent Ustası
Endüstriyel Robotik Kol
Tasarla – Çalıştır
Yumurta Toplama (Caretta Caretta)
Tozkoparan(Temel Seviye)

Web: http://robot.meb.gov.tr/

8 – 10 Nisan 2020

(Final: 22 – 27 Eylül 2020)

Şanlıurfa

(Final: Gaziantep)

Jet Motor Tasarım Yarışması

Yarışma lisans ve lisansüstü öğrencilerine yöneliktir. Yarışmaya katılan her takım en fazla bir tasarım ile yarışmaya katılabilecektir. Takımlar en fazla 5 kişiden oluşabilecektir.
Yarışmanın amacı öğrencilerin havacılık gaz türbinli motor teknolojileri alanına ilgilerini arttırarak kabiliyetlerini geliştirmektir.
Jet Motor Tasarım (Türbinli Motorlarda Soğutma Tasarım) Yarışması ile yüksek basınç türbininde bulunan sabit kanatçıkların soğutma tasarımının gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.
Yarışmaya katılacak olan takımlardan beklenen, belirtilmiş olan tasarım kriterlerine uygun şartları sağlayabilecek sabit kanatçık optimum soğutma tasarımını yapmak ve tasarım raporunu hazırlamaktır.
Değerlendirme Ön tasarım raporu, kritik tasarım raporu, soğuk akış testleri ve termal boya testleri olmak üzere dört farklı aşamada yapılacaktır. Ön tasarım ve/veya kritik tasarım raporlarını göndermeyen takımlar yarışmaya devam etmeye hak kazanamayacaklardır.
İlk 6’ya giren kanatçık tasarımlarının katmanlı imalat ile üretimi ve soğuk akış testleri TEI tarafından akış doğrulaması yapılacaktır. İlk 3 tasarım termal boya ile test edilerek soğutma performansına göre 1. olan tasarım belirlenecektir. İlk 3’e giren tasarımlar etkinlik günü TEI standında sergilenecektir. 1. olan tasarım TEKNOFEST etkinliği esnasında açıklanacaktır.
Yarışma Şartnamesi: https://teknofest.org/upload/4d8baf449a3707359e812596429cae6b.pdf

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Tarım Teknolojileri Yarışması

Yarışma, bireylerin ve takımların teknoloji kullanarak tarımdaki problemlere yönelik çözümler oluşturmasını amaçlamaktadır. Bu doğrultuda projeler değerlendirilip uygulamaya konulacaktır.Bu yarışmanın kapsamına tarım ve hayvancılık ile ilgili teknolojik çözüm öneren her türlü proje dahildir.
Yarışmaya, lise öğrencileri, Türkiye’de ve yurtdışında öğrenim gören tüm üniversite öğrencileri ile mezun olanlar katılabilir.
Yarışma Şartnamesi: https://teknofest.org/upload/fac84b72d7adc0884bc28f2698673ec0.pdf

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Robotaksi – Binek Otonom Yarışması

TEKNOFEST Robotaksi Yarışmasının hedefi, katılımcıları otonom araç teknolojileri alanında, özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik etmektir.
Yarışmaya lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri veya mezunlar bireysel veya takım halinde katılabilir. Lise öğrencilerinden oluşan takımlar ile üniversite ve üzeri seviyeden oluşan takımlar aynı kategoride yarışacaklardır.
Yarışma finalinde tek kişilik bir aracın gerçek bir pist ortamında otonom olarak çeşitli görevleri yapması beklenecektir. Yarışmanın asıl amacı, otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesidir.
Yarışma kapsamında takımların, Ön Tasarım Raporu (ÖTR), ​​​​​​ Ön Tasarım Sunumu, Kritik Tasarım Raporu (KTR) ve Araç Test Videosu olmak üzere 4 farklı aşamaya hazırlamaları gerekmektedir. İlk aşamada takımlardan verilen görevi bir simülasyon ortamında başarmaları ve simülasyon sonuçlarını içeren bir Ön Tasarım Raporu (ÖTR) hazırlamaları beklenmektedir. Bu aşamadan sonra, takımlar raporlarını sunmak üzere davet edileceklerdir. İkinci aşamada ise Kritik Tasarım Raporu istenecektir. Araç Test Videoları sonuçlarına göre finale katılmaya hak kazanan takımlar ilan edilecektir.
NOT: Efficiency Challenge Yarışması’na katılan takımlar ayrıca bu kategoride de yarışabilirler.
Yarışma Şartnamesi: https://teknofest.org/upload/8d3ccb6043f608f26bb63ada2d80d093.pdf
Para ödülleri:

Birinci: 75.000 TL
İkinci: 50.000 TL
Üçüncü: 35.000 TL

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenmekte olan Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilecektir.
Yarışma Elektromobil kategorileri:

Elektromobil (Batarya Elektrikli)
Hidromobil (Hidrojen Enerjili)

Web sitesi: http://challenge.tubitak.gov.tr/anasayfa.html

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Uçan Araba Tasarım Yarışması

TEKNOFEST Uçan Araba Tasarım Yarışmasına, ortaöğretim (ortaokul, lise), yükseköğretim (ön lisans, lisans ve lisansüstü) öğrencilerinin kendi aralarında bir araya gelmesiyle oluşturdukları takımlar başvuru yapabilir. Yarışma takımları grup ya da bireysel olabilir. Bu yarışma ile amaçlanan yoğun nüfus bölgeleri de dahil, insan yaşam bölgelerinde veya yerleşim bölgeleri arasında bir noktadan diğerine, gerektiğinde karayolunu gerektiğinde ise havayolunu kullanabilen, hem karada hem havada emniyetli bir şekilde seyredebilecek bir “Uçan Araba” konseptinin ortaya konmasıdır.
Yarışma kapsamında takımların, Ön Tasarım Raporu (ÖTR) ve Final Tasarım Raporu (FTR) ve Yarışma Değerlendirme Sunumu olmak üzere 3 farklı rapor hazırlamaları gerekmektedir. ÖTR değerlendirme sonuçlarına göre bir ön eleme gerçekleşecektir. FTR sonuçlarına göre ise yarışmadan elenen takımlar ve  finale kalan takımlar açıklanacaktır. Finalde ise takımlar sunumlarını gerçekleştirecek ve çalışmalarını göstereceklerdir.
Ödül sıralamasına giren takımlar arasında serbest ve ileri olmak üzere kendi kategorisinde dereceye giren takımlara aşağıdaki tabloda belirtilen para ödülleri verilecektir. Bu tabloda belirtilen ödüller, ödül almaya hak kazanan takımlara verilecek toplam tutarı göstermektedir, bireysel ödüllendirme yapılmayacaktır.
Yarışma Şartnamesi: https://teknofest.org/upload/2e60594e4bbb391da45c630d7bff3da7.pdf
Para Ödülleri:

İleri Kategori

Birincilik Ödülü: 30.000 TL
İkincilik Ödülü: 20.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 10.000 TL

Serbest Kategori

Birincilik Ödülü: 15.000 TL
İkincilik Ödülü: 10.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 5.000 TL

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Roket Yarışması

TEKNOFEST Roket Yarışmanın amacı öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini arttırarak bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmektir.
Yarışmaya lise, önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri takım olarak katılabilmektedir. Lise öğrencilerinden oluşan takımlar ile üniversite ve üzeri seviyeden öğrencilerden oluşan takımlar ile aynı kategorilerde yarışacaklardır.
Yarışma kapsamında takımların, Ön Tasarım Raporu (ÖTR), Kritik Tasarım Raporu (KTR) ,Atış Hazırlık Raporu (AHR) ve Genel Test Raporu (GTR) olmak üzere 4 farklı rapor hazırlamaları gerekmektedir. ÖTR değerlendirme sonuçlarına göre bir ön eleme gerçekleşecektir. Maddi destek almaya hak kazanan takımlar ise KTR sonuçlarına göre belirlenecektir. Takımlar, tasarımlarını, yarışma başvuru sürecinin sona ermesinin ardından yayınlanacak olan Motor Kataloglarından seçecekleri bir roket motoruna göre yapmaları gerekmektedir.
ROKET yarışması, TEKNOFEST tarihinden önce Tuzgölü’nde gerçekleşecek olup dereceye giren takımlar TEKNOFEST’te açıklanacaktır.
Ödül kazanmayı hak edebilmek için Yarışma Komitesi’nden tarafından belirlenen başarı kriterlerini sağlamış olması gerekmektedir.
Para Ödülleri:

Ticari Roket Motorlu Alçak İrtifa Kategorisi

Birinci: 50.000 TL
İkinci: 40.000 TL
Üçüncü: 30.000 TL

Ticari Roket Motorlu Orta İrtifa Kategorisi

Birinci: 50.000 TL
İkinci: 40.000 TL
Üçüncü: 30.000 TL

Ticari Roket Motorlu Yüksek İrtifa Kategorisi

Birinci: 50.000 TL
İkinci: 40.000 TL
Üçüncü: 30.000 TL

7 – 13 Eylül 2020

Tuz Gölü (Konya)

İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması

TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’na, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilköğretim, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ve yetişkinler katılabilir. Yarışmaya bireysel katılım sağlanabileceği gibi, grup olarak da başvuru yapılabilir.
Yarışma kapsamında bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmalarını amaçlamaktır. İnsan hayatını etkileyen her alanda yapılacak yenilik ve teknolojik gelişme ile uygulanabilir projelerin hedefinde yararlılık, topluma fayda ve kolaylık yer almaktadır. Bu doğrultuda projeler değerlendirilip uygulamaya konulacaktır. Aynı zamanda teknolojik ve ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde sağlık ve ilk yardım, afet yönetimi  ve sosyal inovasyon alanlara ilişkin sorunları çözmek, bu bölgelerde hayatı kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar ortaya koymak teknolojileri özgün ve millî kaynaklar ile hayata geçirmek temel hedeftir.
Yarışma Kategorileri:

Sağlık ve İlk Yardım
Afet Yönetimi
Sosyal İnovasyon ( Gençlik, Engelsiz Yaşam, Göç ve Uyum)        

Yarışma kapsamında takımların, Ön Değerlendirme Formu, Proje Detay Raporu  (PDR) olmak üzere 2 farklı rapor hazırlamaları gerekmektedir. Ön değerlendirme sonuçlarına göre bir ön eleme gerçekleşecektir. PDR sonuçlarına göre ise yarışmadan elenen takımlar, maddi destek almayı hak eden takımlar ve maddi destek almadan yarışmaya devam edebilecek olan takımlar belirlenecektir.
Yarışma her kategoride ayrı ayrı değerlendirme neticesinde ön elemeyi geçerek kendi klasmanında final değerlendirmesinde dereceye giren takımlara ödül verilecektir. Aşağıdaki belirtilen ödüller, ödül almaya hak kazanan takımlara verilecek toplam tutarı göstermektedir, bireysel ödüllendirme yapılmayacaktır.
Yarışma Şartnamesi: https://teknofest.org/upload/fe1e669f5cb0b7bc6bdeacb49c7c9268.pdf
Para Ödülleri:

İlkokul, Ortaokul Klasmanı: Afet Yönetimi, Sağlık ve İlk Yardım, Sosyal İnovasyon Kategorileri

Birinci: 10.000 TL
İkinci: 5.000 TL
Üçüncü: 3.000 TL

Lise Klasmanı: Afet Yönetimi, Sağlık ve İlk Yardım, Sosyal İnovasyon Kategorileri

Birinci: 10.000 TL
İkinci: 5.000 TL
Üçüncü: 3.000 TL

Üniversite, Mezun ve Yetişkin Klasmanı: Afet Yönetimi, Sağlık ve İlk Yardım, Sosyal İnovasyon Kategorileri

Birinci: 15.000 TL
İkinci: 10.000 TL
Üçüncü: 5.000 TL

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan İnsansız Hava Aracı Yarışması,  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)  ve T3 Vakfı tarafından düzenlenecektir.
Web sitesi: http://uavturkey.tubitak.gov.tr/anasayfa.html

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması

TEKNOFEST İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması lise,ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yöneliktir. Amaçlanan, takımlara TEKNOFEST yarışma komitesi tarafından verilen senaryolara ilişkin görevleri başarı ile gerçekleştirecek uzaktan kumandalı ve/veya kısmi otonom görev icra edebilen su altı araçlarının üretilmesi ve geliştirilmesi konusunun ülke çapında daha geniş bir tabana yayılarak özgün araçların geliştirilmesine öncülük etmektir.
Takımlar en az 3 kişiden oluşmalıdır. Yarışma, orta öğretim (temel kategori) ve yüksek öğretim (ileri kategori) olmak üzere iki kategoriden oluşur. Orta öğretim seviyesindeki katılımcılar bu iki kategoriden herhangi birine veya ikisine birden kayıt yaptırabilirler. Yüksek öğretim veya üstü seviyedeki katılımcılar sadece ileri kategoriye kayıt yaptırabilirler. Kategoriler ve tasarım gereksinimleri yarışma şartnamesinde belirtilmiştir.
Değerlendirme Ön Tasarım Raporu, Kritik Tasarım Raporu, Final Raporu, Yerlilik, Özgünlük ve yarışma puanlaması olarak altı farklı başlıkta yapılacaktır. Yarışma kapsamında toplam 3 adet rapor hazırlanacaktır. Bunlar Ön Tasarım Raporu, Kritik Tasarım Raporu ve yarışma sonrası Final Değerlendirme Raporu şeklinde olacaktır. Ön Tasarım, Kritik Tasarım Raporu ve sızdırmazlık ve hareket kabiliyeti videosu göndermeyen takımlar yarışmaya katılmaya hak kazanamayacaklardır.
Ödül sıralamasına giren takımlar arasında temel ve ileri olmak üzere kendi kategorisinde dereceye giren takımlara aşağıdaki tabloda belirtilen para ödülleri verilecektir.
Yarışma Şartnamesi: https://teknofest.org/upload/9a8c14f06bac8ba9783d00b7bdfdae3d.pdf
Para Ödülleri:

İleri Kategori

Birinci: 40.000 TL
İkinci: 30.000 TL
Üçüncü: 20.000 TL

Temel Kategori

Birinci: 30.000 TL
İkinci: 20.000 TL
Üçüncü: 10.000 TL

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Model Uydu Yarışması

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan olan Model Uydu Yarışması, Turksat A.Ş.’nin her yıl organize etmekte olduğu Türksat Model Uydu Yarışması ile birleştirilerek Türksat ve T3 Vakfı tarafından düzenlenecektir.
Web sitesi: https://modeluydu.turksat.com.tr/

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Sürü İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması

TEKNOFEST Sürü İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması’na lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri veya mezunlara yöneliktir. Yarışmacılar bireysel veya takım halinde katılabilirler. Takımlarda bulunacak kişi sayısıyla ilgili bir kısıtlama yoktur. Sürü İnsansız Hava Aracı (İHA) Simülasyon Yarışmasının amacı, tanımlı görevlerin, görev paylaşımı, yedekleme ve birbirini tamamlama esaslı olarak optimize hedef kriterler altında birden fazla İHA ile başarımına yönelik jenerik yazılım algoritmaları geliştirilmesidir.
Yarışmanın başvuru esasları, teknik kurallar, gerekli belgeler ve yarışma görev ve senaryolarına yönelik gereksinimleri yarışma şartnamesinde belirtilmiştir.
Yarışma kapsamında takımların, Ön Tasarım Raporu (ÖTR), Video ve Kaynak Kodları ve Final Raporu olmak üzere 3 farklı rapor hazırlamaları gerekmektedir. ÖTR değerlendirme sonuçlarına göre bir ön eleme gerçekleşecektir. Video ve kaynak kodların değerlendirme sonuçlarının açıklanması ile finalist takımlar belirlenecektir.
Yarışma Şartnamesi: https://teknofest.org/upload/334cdbe13965991c228ba3198fe9fd09.pdf
Para Ödülleri:

Birinci: 40.000 TL
İkinci: 30.000 TL
Üçüncü: 20.000 TL

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması

TEKNOFEST Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Proje Kategorisi ve Fikir Kategorisi olmak üzere 2 ayrı kategoride yarışma gerçekleştirilecektir.

Fikir Kategorisi:

Takımlardan Biyoteknoloji alanında özgün çalışmalar yapılması ve teori üzerinde sunulması beklenmektedir.

Proje Kategori:

Takımlardan Biyoteknoloji alanında yaptıkları çalışmaları herhangi bir prototip ürüne dönüştürülmesi beklenmektedir.

Yarışmaya, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilir.
Yarışma Şartnamesi: https://teknofest.org/upload/cdc36c996c8fa60f4cf3f20814fda4b6.pdf

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Eğitim Teknolojileri Yarışması

Eğitim Teknolojileri Yarışması kapsamında, yarışmacı adaylarından eğitim veya öğretimde teknoloji entegrasyonu ile öğrenmeyi kolaylaştıracak, kalıcı hale getirecek, konunun doğrudan bağlı olduğu alan ile diğer bilim dalları arasında bağlantıyı kurarak konuyu çok yönlü ele almaya imkan tanıyacak ürün geliştirmeleri beklenmektedir. Bu ürünler, eğitim teknolojileri kapsamında, prototip, eğitsel yazılım, eğitsel oyun, eğitsel simülasyon, yenilikçi teknolojiler olabilir.
Yarışmaya, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ve mezunlar katılabilir.
Yarışma Şartnamesi: https://teknofest.org/upload/71530b6bba4319f8021d587de9f8820d.pdf

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması

Detaylar ilerleyen günlerde açıklanacak.

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Akıllı Ulaşım

Detaylar ilerleyen günlerde açıklanacak.

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

Helikopter Yarışması

Detaylar ilerleyen günlerde açıklanacak.

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

THY Travel Hackathon

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest kapsamında Türk Hava Yolları tarafından yapılan Travel Hackathon yarışması, Yapay zekâ ve makine öğrenmesi yöntemleriyle probleme özgü bir modelleme gerçekleştirilerek yapılan Büyük Veri yazılım geliştirme yarışmasıdır.
Web sitesi: https://www.hackathon.turkishairlines.com/

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

World Drone Cup

World Drone Cup (WDC), İHA yarışlarına bir spor gözüyle bakarak, bu spora gerekli olan disiplini ve saygıyı getirmeyi, Ülkemizde bu yeni teknolojinin gelişmesini sağlayarak, profesyonel yarışçılar yetiştirilmesine yardımcı olarak yurt içi ve yurt dışında düzenlenen profesyonel yarışmalarda ülkemizin temsil edilmesini sağlamak amacı ile, Mart 2017’de kurulan DYD ve Türkiye’de Havacılık organizasyonlarına yön veren Pilot Event işbirliği ile düzenlenlenmektedir.
Yarışmaya başvuru tarihleri önümüzdeki günlerde ilan edilecektir.
Web sitesi: https://worlddronecup.com/

22 – 27 Eylül 2020

Gaziantep

TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ön lisans ve lisans öğrencilerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları düzenlenmektedir.
Yarışmalara başvurular, önümüzdeki günlerde alınmaya başlanılacaktır.
Web sitesi: https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/oncelikli-alanlarda-universite-ogrencileri-proje-yarismasi

 

 

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

Başvuru yapmadan önce ilgili Yarışma Şartnamesi veya Web Sitesi ile SSS sayfası incelenmelidir.
Bir takım aynı yarışmada birden fazla kategoriye başvurabilir. Ancak, katılmak istediği her yarışma için, ayrı ayrı başvuru yapmak zorundadır.
Bir kişi, birden fazla takıma mensup olabilir. Aynı yarışmada farklı kategorilerde yarışmak için, ayrı başvuru yapılması gerekmektedir.
Takımda eğitim seviyesi en yüksek takım üyesinin eğitim durumunun takım seviyesi olarak yazılması gerekmektedir. Takımın okulu olarak ise bu takım üyesinin okulu yazılabilir.
Başvuru sahiplerinin Takım Tanıtım Dosyalarında takımlarını tanıtması gerekmektedir. Takımın kuruluş yılı, amacı, takım üyelerinin bilgilerini içerebilir. Takım üyelerinin bölümleri sınıfları takım içerisindeki iş bölümü daha önce katılmış olduğu yarışmalar, varsa almış oldukları ödül ve başarılardan bahsetmelidir. Görseller de kullanabilir. Danışman bilgileri belirtilmelidir. Takım Tanıtım Metni, takım tanıtım dosyanızın bir özeti olmalıdır. Proje adı, yarışma kapsamında tasarlanan ürüne bir isim verilmek isteniyorsa onu içermelidir. Proje Tanıtım Metninde, projenizdeki öngörülen süreçler, yarışma hedefi doğrultusunda kullanmayı planlanan metotlardan kısaca bahsedilmelidir.
Şartnamelerde aksi belirtilmemişse, takımlar akademik danışman bulundurmak zorunda değildir. 31/03/2018 tarihinden önce, yarışma mail gruplarında Akademik Danışman gerekliliği konusunda bilgilendirilme yapılmıştı. Ancak, devam eden süreçte, görülen lüzum üzerine, bu gerekliliği TEKNOFEST Yönetimi esnetmiştir. Ancak, çalışmaların daha düzenli ve salahiyetli olması açısından ve ayrıca destek taleplerin daha olumlu karşılanması bakımından, akademik bir danışman ile yarışmaya katılım gösterilmesi, TEKNOFEST Yönetimi tarafından önemle tavsiye edilmektedir. Akademik Danışmanın rolü Takımın çalışmalarını denetlemek, takım liderini ve takımı yönlendirmek, Takımın hazırladığı belgeleri yarışma komisyonuna teslim etmeden önce onaylamak şeklindedir. Öte yandan, takım adına tasarım yapmak, takıma doğrudan bir tasarım önermek, bir yarışma için birden fazla takıma danışmanlık yapmak, yarışma günü takımın operasyonu yönetmek gibi işleri gerçekleştirmemelidir.
Danışmanlarınız bir belge imzalamak zorunda değil. Ancak herhangi bir kurumu temsilen katılıyorsanız o kurumdan izin belgeniz olmak zorundadır. Bununla beraber lise takımları için (üniversite takımlarında da eğer reşit olmayan üyeler var ise ) veli izni gerekmektedir. Bu izinleri sağlamak genellikle danışmanlar kontrolünde gerçekleşir. Yarışma öncesi ve sonrası herhangi bir durum oluşması halinde danışmanlarınız da bir takım üyesi gibi tüm sorumluluğu aldıklarını bilmelidirler.
Yarışma için belirlenen son başvuru tarihinden evvel, takımlar, üyelerinde istedikleri değişikliği yapabilirler. Bunun için, başvurularının hemen akabinde gelen onaylama e-postasındaki linke girerek yarışma başvuru sayfasına ulaşmaları yeterli olacaktır. Takımlar kendi başvuru sayfalarında, takımları ile ilgili bilgilerde istedikleri değişiklikleri yapabilirler. Onay e-postası tarafına ulaşmayan takımlar, bunu, Teknofest yönetimine bildirerek, kendi başvuru sayfalarına ulaşmak için gerekli olan linki talep edebilirler. Yarışma başvuru süresi dolduktan sonra, üyelerinde ekleme ya da çıkarma yapılamamaktadır.
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları Finalist olan takımların yol ve konaklama talepleri için finalist takımların belirlenmesinin ardından bir form gönderilecek ve bu form üzerinden talepler alınacaktır. Formların değerlendirilmesi neticesine göre hareket edilecektir. TEKNOFEST Yönetimi bu yönde kesin bir taahhüt vermemektedir.

Daha fazla bilgi ve sorularınız için:

E – posta: iletisim@teknofestistanbul.org

Tel: (212) 501 94 34