Menü Close

Kuruluş

Şirket Sözleşmesinde tüm ortak, yönetim kurulu üyeleri ve müdürlerin ad ve soyadı yanında yerleşim yeri, vatandaşlıkları ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları (yabancı uyrukluların vergi numarası veya yabancılara mahsus kimlik numarası) belirtilecektir.

Limited şirketler enaz 50.000.TL sermaye ile kurulabilir.

!! DOLDURULMASI GEREKEN EVRAKLAR BİLGİSAYAR İLE YAZILMALIDIR.

Ticaret unvanlarını belirlerken Ticaret unvanları tebliğini dikkate alınız.(Unvanda amaç konu faaliyetlerinden enaz 1 adet sektör yazılması gerekmektedir.)

MERSİS’DEN başvuru yapılarak talep nosu ile Gebze Ticaret Odası web sitesi online randevu sekmesinden randevu alınmalıdır.

ADRESİN DOĞRULUĞU AYRICA BELEDİYE / OSB NUMARATAJ BİRİMİNDEN TEYİT EDİLMELİDİR.

1 – Gebze Ticaret Sicil Müdürlüğü´ne hitaben dilekçe (Dilekçe Şirket kuruluşunda müdürlerin tamamı tarafından imzalanmalı şayet dilekçenin vekaleten imzalanması durumunda müdürlerin tamamı tarafından verilen vekaletnamenin noter tasdikli aslı veya noter tasdikli sureti ile vekaleten imza atanın noter tasdikli imza beyannamesinin aslı)

2 – Ticaret Sicili Müdürlüğünce tasdikli Şirket Sözleşmesi  (Şirket Sözleşmesi vekaleten imzalanacak ise vekaletnamenin noter tasdikli ve ıslak imzalı sureti)

SÜRÜCÜ EHLİYETLERİ İLE VERİLEN VEKALETNAME İLE ŞİRKET SÖZLEŞME ONAYI VE HUZURDA İMZA İŞLEMLERİ YAPILAMAMAKTADIR VE HUZURDA İMZA ATACAK KİŞİLER NÜFUZ CÜZDANIN ASLI İLE GELMESİ GEREKMEKTEDİR FOTOKOPİ VE EKRAN GÖRÜNTÜSÜ İLE İŞLEM YAPILAMAMAKTADIR. YABANCI UYRUKLU ŞAHISLAR YANINDA YEMİNLİ TERCÜMAN İLE GELMESİ GEREKMEKTEDİR (YEMİNLİ TERCÜMAN OLDUĞUNU İSPATLAYAN BELGE ASILLARI TERCÜMANNIN YANINDA OLMASI GEREKMEKTEDİR.)

Şirket Sözleşmesi MERSİS sistemi üzerinden Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından çıktı alınacaktır.
Bakanlık veya diğer resmi kurumların iznine veya uygun görüşüne tabi olan şirketler için bu izin veya uygun görüş yazısı Bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri, tüketici finansmanı ve kart hizmetleri şirketleri, varlık yönetim şirketleri, sigorta şirketleri, anonim şirket şeklinde kurulan holdingler, döviz büfesi işleten şirketler, umumi mağazacılıkla uğraşan şirketler, tarım ürünleri lisanslı depoculuk şirketleri, ürün ihtisas borsası şirketleri, bağımsız denetim şirketleri, gözetim şirketleri, teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri, 28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa tabi şirketler ile serbest bölge kurucusu ve işleticisi şirketler,Gayrimenkul değerlemesi hizmeti verecek şirklerin kuruluşları ve esas sözleşme değişiklikleri Bakanlığın iznine tabidir. Ancak, kayıtlı sermaye sistemine kabul edilen Sermaye Piyasası Kanununa tabi halka açık anonim şirketlerin kayıtlı sermaye tavanı içinde yapacakları sermaye artışlarında Bakanlık izni aranmaz.

3 –İmza yetkililerinin şirket unvanı altında hazırlanmış Ticaret Sicili Müdürlüğünce tasdikli imza beyannameleri (TTK 40/2.nci Maddesine göre Kamu kurum ve kuruluşlarının veri tabanlarında tutulan imza verilerinden elektronik ortamda temin edilenler hariç)
(Limited şirket kuruluşları esnasında imza beyannameleri sadece Ticaret Sicili Müdürlüğünden çıkarılması gerekmektedir. Noter huzurunda düzenlenen imza beyannameleri kabul edilmeyecektir.)
Şirket Sözleşmesinin kurucu tarafından Müdürlüğümüz huzurunda asaleten imzalanması ve kurucunun aynı zamanda şirketi temsile yetkili olması halinde ayrıca imza beyannamesi aranmaz.
Şirket Sözleşmesinin Müdürlüğümüz huzurunda vekaleten imzalanması ve kurucunun aynı zamanda şirketi temsile yetkili olması halinde, Müdürlüğümüze ibraz edilen vekaletname ıslak imzalı ise ayrıca imza beyannamesi aranmaz. Vekaletnamenin ıslak imzalı olmaması halinde temsile yetkili kişilerin imza beyannameleri Müdürlüğümüzde veya Müdürlüğümüze gönderilmek üzere diğer müdürlüklerde düzenlenebilir.
Yabancı ülkede bulunan imzaya yetkili kimselerin imza beyanı, bunların imzalarının o ülkedeki Türk konsolosluğu ya da o ülke mevzuatı uyarınca yetkili makamlarca onaylanması suretiyle düzenlenebilir. Yabancı ülke makamlarınca düzenlenen imza beyanlarının, Türk konsolosluğundan veya Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi hükümlerine göre onaylatılması ve noter onaylı Türkçe çevirisi ile birlikte Müdürlüğe verilmesi zorunludur.

4 – a. Kurucu ortak tüzel kişilik ise Tüzel Kişiliğe ait Merkezinin bağlı bulunduğu Ticaret Sicili Müdürlüğünden alınmış Tasdikname ( 1 ayı geçmemiş) ve imza sirküleri aslı

b. Ortak olan Tüzel Kişilik yabancı sermaye şirketi ise şirketin bulunduğu ülkenin resmi kurumlarından alınmış apostilli sicil kayıtları yeminli tercümana ve notere tasdikletilmiş olacak.

c. Şirket ortakları veya müdürleri yabancı uyruklu şahıslar ise bu kişilerin Yeminli tercümana ve notere tasdikletilmiş pasaport suretleri.

5 – Müdürlerin fotoğrafları (3 adet)

6 – Oda Kayıt Beyannamesi ” Ekli ” (1 adet)

7-Rekabet kurumunun ücreti sermayenin onbindedördü odamız tarafından tahsil edilecektir.

8-Pay sahipleri dışından seçilen şirket müdürlerinin kimliğine, vatandaşlığına, yerleşim yerlerine ilişkin yazılı beyan ile görevi kabul ettiklerine ilişkin imzalı belgeler.

* Şirketin birden fazla müdürünün bulunması hâlinde, bunlardan biri, şirketin ortağı olup olmadığına bakılmaksızın, müdürler kurulu başkanı olarak atanır. T.T.K.624

* En azından bir ortağın, şirketi yönetim hakkının ve temsil yetkisinin bulunması gerekir. T.T.K.623

9-Bir tüzel kişinin şirket müdürlüğüne seçilmesi halinde tüzel kişi adına, tüzel kişi tarafından belirlenen bir gerçek kişinin adı, soyadı ve belirlemeye ilişkin yetkili organ kararının noter onaylı örneği.

10-Konulan ayni sermaye ile kuruluş sırasında devralınacak işletmeler ve ayınların değerinin tespitine ilişkin mahkemece atanan bilirkişi tarafından hazırlanmış değerleme raporları,

11-Konulan ayni sermaye üzerinde herhangi bir sınırlamanın olmadığına dair ilgili sicilden alınacak yazı,

12-Ayni sermaye olarak konulan taşınmaz, fikri mülkiyet hakları ve diğer değerlerin kayıtlı bulundukları sicillere şerh verildiğini gösteren belge,

13-Ayın ve işletmenin devir alınmasına ilişkin olanlar da dahil olmak üzere, kurulmakta olan şirket ile kurucular ve diğer kişilerle yapılan ve kuruluşla ilgili olan sözleşmeler,

14-Gümrük Müşavirliği şirketlerinde ortakların ve varsa dışarıdan atanan yetkili müdürlerin (gümrük işlemlerinde) noter tasdikli gümrük müşaviri/gümrük müşaviri yardımcısı izin belgesi.

15-Yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği şirketlerinde ortakların Gümrük Müsteşarlığından alınmış noter onaylı yetki belgesi

16-Rüştünü ispat etmemiş (18 yaşından küçük) ortak ile ana-baba veya bunlardan birisi aynı şirkette ortak ise küçüğe kayyum tayin edildiğine dair mahkeme kararı,

17-Kurulacak şirkete ait potansiyel vergi numarasını MERSİS sistemi tarafından üretilmektedir.  

18- SGK OTAMATİK İŞYERİ TESCİLİ VE AÇILŞILARI İÇİN ekteki genelgenin dikkate alınması gerekmektedir.

19-Kurulacak şirketin kurucuları arasında belediyeler ve diğer mahalli idareler ile bunların kurdukları birliklerin bulunması halinde bu kuruluşların iştirakine izin veren Cumhurbaşkanı kararının bir örneği

Ortaklar adına vekaleten işlem yapacaklar noter tasdikli ve ıslak imzalı vekaletin aslını ibraz etmek zorunda olduğunu. Vekaletname içeriğinde ‘kuruluş ve şirket sözleşmesi imzalamak’ için olduğu ve yapılacak ve imzalanacak belgeler açıkça belirtilmesi gerekmektedir.